DOMAIN REGISZTRÁCIÓ

Regisztrációs lehetőségeink

  • .hu, .com, .eu, .org, .net, .info, stb.
  • ékezetes domainnevek
  • domainnév átkérés
  • DNS szolgáltatás

Szakszerűen a domain-ról

A domain a számítógépek azonosítására szolgáló névtartomány. Az Internetre csatlakozó összes számítógépnek egyedi azonosítója, ún. IP-címe van, ami hasonló a személyi igazolvány számunkhoz. A számítógépek közötti kommunikáció (adatátvitel) ezen címek között zajlik és a Világháló az információközvetítő szupersztráda szerepét tölti be. A domain-nevek valójában ezen nehezen megjegyezhető IP-címeket teszik könnyen megjegyezhetővé, egyben egyedivé.

A domainnevek - végződésük alapján - alapvetően két nagy csoportba oszthatók: nemzetközi fődomain és nemzeti domain.

  • A nemzetközi domain (Top Level Domain - Legfelső szintű tartomány) közé tartozik például a .com (kereskedelmi tevékenységet jelöl), a .net (hálózatot - network-öt jelöl) vagy épp a .org (szervezet) és a .eu (európai) kiterjesztésű domain-végződések.
  • A nemzeti domain végződései egy-egy ország nevéből képzett rövidítések, lásd: .hu - Magyarország, .at - Ausztria, .de - Németország, .fr - Franciaország vagy távolabbra tekintve: .jp - Japán

A domaineket speciális alkalmazások (DNS - névszerverek) tartják számon és böngészés alkalmával azonosítják, párosítják a hozzá tartozó IP-címmel. Amennyiben a domain mögött Internetes tartalom (honlap) van, a domainhez tartozó, tárhelyen lévő kezdőlapot (index.html vagy index.php, stb.) a szerver kiszolgálója elküldi a világháló segítségével a böngésző számítógépére és a honlap megjelenik a monitoron.

Forrás: wikipédia

© Copyright 2015 Internet4U